Nákupní košík

V košíku nemáte žádné zboží.

Co jsou PRObiotika a PREBIOTIKA?

26.05.25 2042x přečteno

Aneb Proč NEmusí být bifikultur milion milionů? Mezi řadou konzumentů doplňků stravy panuje mylné přesvědčení, že rozhodující kritérium pro výběr určitého probiotika je množství mléčných mikroorganismů v denní dávce. Čím víc miliard, tím lépe. Není to tak úplně pravda, spíše jde o marketingový mýtus.

Sdílet



Co jsou PRObiotika a PREBIOTIKA?

Podstatné je, aby se probiotika doplňovala z potravy nebo pomocí doplňků stravy pravidelně! Pokud tomu tak není, množství „přátelských“ bakterií postupně klesá. Bohatost mikrobioty v těle decimuje především málo pestrá a nevhodná strava, stres i nedostatek spánku.

Co jsou bifi kultury a proč jsou důležité?

 ✅ BIFIKULTURY - PROBIOTIKA.  Nejčastěji druhy Bifidobacterium jsou přirozenou součástí střevní mikroflóry, především v tlustém střevě. Jejich hlavní role:

  •  1. Pomáhají trávit potravu. Rozkládají nestrávené zbytky (zejména vlákninu), čímž usnadňují vstřebávání živin a snižují množství odpadních látek ve střevech.
  • 2. Podporují rovnováhu mikroflóry. Brání přemnožení škodlivých bakterií a tím snižují riziko zažívacích potíží, jako je nadýmání, zácpa nebo průjem.
  • 3. Produkují prospěšné látky. Vytvářejí kyseliny (např. mléčnou), které snižují pH ve střevech, podporují jejich pohyb (peristaltiku) a napomáhají k přirozenému vyprazdňování.
  • 4. Snižují zánětlivost střev. Posilují střevní sliznici a zmírňují zánětlivé reakce, které mohou zpomalovat trávení nebo působit diskomfort.
  • 5. Pomáhají vytvářet krátkořetězcové mastné kyseliny (SCFA). SCFA vyživují buňky střevní stěny a zlepšují hydrataci stolice – důležité pro pravidelné a snadné vylučování.

 Výsledek? Trávení je efektivnější, tělo lépe vstřebává živiny a stolice je přirozená a pravidelná – bez potřeby projímadel.

Proč kombinujeme bifi kultury s inulinem?

 ✅  INULIN - PREBIOTIKA. Všechny produkty řady Pangamin bifi - obsahující probiotika, kombinujeme s vlákninou inulin, která slouží jako "potrava" pro bifikultury a je pro ně tudíž nezbytnou součástí, která díky tomu :

  • podporuje růst a aktivitu bifidobakterií ve střevech,
  • zvyšuje jejich účinnost,
  • pomáhá udržet rovnováhu střevní mikrobioty,
  • zlepšuje pravidelnost stolice díky svému vlákninovému charakteru.

 Výsledek?  Díky inulinu mají probiotika ideální podmínky pro přežití a správnou funkci.

Kombinace probiotik a prebiotik se nazývá synbiotikum

a přináší tak ještě silnější účinky.

 Nové studie doplňují synbiotika -  řadu probiotik a prebiotik o postbiotika pro komplexní účinek.

Komplexní účinek 3 biotik!

Pangamin(y) bifi – chytrá volba pro vaši střevní pohodu.

Pangamin bifi a Pangamin bifi plus obsahují Laktobacily a Bifidobkterie (probiotika) a vlákninu inulin (prebiotikum). Pangamin bifi plus pak obsahuje navíc stále oblíbený pupalkový olej. Pangamin bifi byl vyvinut ve spolupráci s Výzkumným ústavem mlékárenským. Přišel na trh v roce 1991 jako jeden z prvních pro a prebiotických přípravků (synbiotikum) v době, kdy většina lékařů a lékárníků nevěřila, že by probiotické kultury „fungovaly“ sušené, v tabletě a navíc třeba i po dvou letech. A ony fungovaly a fungují dodnes! 

Vyberte si ten správný produkt podle svých potřeb:

  • Pangamin® bifi – základní podpora trávení a střevní mikroflóry
  • Pangamin® bifi plus – (v dóze nebo v sáčku) navíc s vitaminy skupiny B pro energii a nervový systém
  • Pangamin® bifi omega 3 – obohacený o omega-3 mastné kyseliny pro srdce a mozek
  • NOVINKA Pangamin® bifi postbiotikum – inovativní doplněk stravy nové generace, který obsahuje postbiotické složky – biologicky prospěšné látky vzniklé fermentací sóji pomocí kmene Lactobacillus delbrueckii R-187 (Gastro-AD®)

Jen produkt, který dokáže naplnit všechna očekávání zákazníků, může zůstat v popředí zájmu už 32 let s více jak 5.000.000 prodaných balení. To je skoro neuvěřitelná 1 miliarda tablet!  

NOVINKA!  Pangamin® bifi postbiotikum


DALŠÍ ČLÁNKY, KTERÉ BY VÁS MOHLY ZAJÍMAT!


Kam dále?

Pangamin logo bílé